RECEPT: Proteínové perníky bez múky

proteínové perníky

V Decembri začínam pomaličky vypekať perníky, medovníky a fit sušienky, ale tento rok ma to akosi viac baví a zakaždým skúšam iný recept. Poďte si so mnou pripraviť tento super recept na proteínové perníky bez múky.

Suroviny na proteínové perníky:

  • 140g mandľovej múky (alebo najemno rozmixovaných/pomletých mandlí)
  • 140g proteínového prášku – bez príchute alebo vanilkový (môžete nahradiť ďalšími 140g mandľovej múky). Použila som Protein Drink Mix – kúpite tu
  • 2 vaječné bielky
  • 50ml roztopeného kokosového oleja
  • 3 PL medu
  • 80g sušených datlí (alebo hrozienok)
  • 2 PL perníkového korenia
  • 1/2 ČL prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny

Postup: 

  1. V mixéri si spolu poriadne rozmixujeme mandľovú múku, proteínový prášok, datle (alebo hrozienka), prášok do pečiva a perníkové korenie.
  2. Keď je hmota celistvá, pridáme do nej všetky ostatné suroviny a opäť poriadne rozmixujeme. Z hmoty vznikne jemné cesto.
  3. Cesto vložíme medzi dva hárky papiera na pečenie a vyvaľkáme do požadovanej hrúbky – čím tenšie cesto vyvaľkáte, tým chrumkavejšie medovníky vzniknú a čím bude hrubšie, tým budú medovníčky mäkšie.
  4. Vyvaľkané cesto vložíme na 20 minút do mrazničky alebo na 2 hodiny do chladničky.
  5. Následne z cesta vykrarujeme medovníčky, ktoré uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme (s použitím proteínu) 15-20 minút na 150 stupňoch alebo (bez použitia proteínu) 20-25 minút na 150 stupňoch do zlatista.
  6. Počas pečenia ale dávajte pozor, aby sa nespálili. Ak už začínajú hnednúť, vyberte ich.
  7. Po vychladnutí ich môžeme ozdobiť.

Počas pečenia proteínových perníkov ale dávajte pozor, aby sa nespálili. Ak už začínajú hnednúť, vyberte ich. Po vychladnutí ich môžeme ozdobiť, alebo ešte pred pečením ozdobiť orieškom.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *